Wie ben ik?

Kwaliteit en betrokkenheid daar ga ik voor

Ik ben Ina Oost. Na gewerkt te hebben als verpleegkundige, studeerde ik psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden, met als afstudeerrichting Klinische en Gezondheidspsychologie. Daarna heb ik de opleiding tot Gezondheidszorg Psycholoog gedaan en de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut. Verder heb ik een opleiding gevolgd om EMDR  bij traumatische ervaringen te kunnen toepassen. Omdat ik kwaliteit en verdieping belangrijk vind en graag wilde werken ‘in de relatie’ met de cliënt ben ik een paar jaar geleden gestart met de opleiding tot psychotherapeut die ik ondertussen (febr.2021) heb afgerond.

Mijn stijl als therapeut is respectvol, betrokken en direct, daarnaast heb ik een praktisch instelling

Ik hou van ondernemen en vind het belangrijk om vanuit een betrokken houding dicht bij de client te staan. Om die reden ben ik een aantal jaren geleden mijn eigen praktijk begonnen. Ik heb het werk in mijn eigen praktijk in de Generalistische Basis GGZ altijd gecombineerd met het werken in de Specialistische GGZ. Op dit moment werk ik in Vlaardingen( Psychologenpraktijk Mentaal Beter Vlaardingen).

Mensen en hun relaties hebben me altijd geïnteresseerd. Ik vind het geweldig als mensen de moed hebben om te zoeken naar manieren om sterker te worden. Als therapeut ervaar ik veel voldoening als ik mensen meer zichzelf zie worden, zie groeien en tot hun recht zie komen.

Ik heb een christelijke levensovertuiging. Wanneer u zelf christen bent, kan het prettig zijn om een hulpverlener te hebben die het geloof met u deelt. Overigens is de hulpverlening op zich niet anders dan bij een psycholoog met een andere levensovertuiging. Een goede kwaliteit van diagnostiek en behandeling staat voorop.

Ik ben lid van de VGCt en de NVGzP en sta als Gezondheidszorgpsycholoog in het BIG-register. Veder ben ik aangesloten bij Psyzorg Hoflanden.