Wie ben ik?

Kwaliteit en betrokkenheid daar ga ik voor

Ik ben Ina Oost. Na gewerkt te hebben als verpleegkundige, studeerde ik psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden, met als afstudeerrichting Klinische en Gezondheidspsychologie. Daarna heb ik de opleiding tot Gezondheidszorg Psycholoog gedaan en de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut. Verder heb ik een opleiding gevolgd om EMDR  bij traumatische ervaringen te kunnen toepassen. Omdat ik kwaliteit en verdieping belangrijk vind en graag wilde werken ‘in de relatie’ met de cliënt ben ik een paar jaar geleden gestart met de opleiding tot psychotherapeut die ik in febr.2021 heb afgerond. Op dit moment verdiep ik mij in Transference Focused therapie.

Mijn stijl als therapeut is respectvol, betrokken en direct, daarnaast heb ik een praktisch instelling.

Mensen en hun relaties hebben me altijd geïnteresseerd. Ik vind het geweldig als mensen de moed hebben om te zoeken naar manieren om zich te ontwikkelen en sterker te worden. Als therapeut ervaar ik veel voldoening als ik mensen meer zichzelf zie worden, zie groeien en tot hun recht zie komen.

Mijn visie
De psychotherapie kent veel goed werkende wetenschappelijk bewezen methodes en een scala aan technieken om het herstel van iemand te faciliteren en ondersteunen. Ik hanteer en maak gebruik van een aantal daarvan – afhankelijk van de indicatie en behoeften van mijn patiënten. Wat ik mooi vind aan psychotherapie is, dat het een unieke veilige ruimte aanbiedt waar er samen met aandacht, zachte nieuwsgierigheid en zonder oordeel naar moeilijke, pijnlijke en soms schaamtevolle dingen en problemen gekeken kan worden. Met het begrijpen daarvan is het mogelijk om naar oplossingen te zoeken in ontwikkeling of acceptatie.

Ik heb een christelijke levensovertuiging. Wanneer u zelf christen bent, kan het prettig zijn om een hulpverlener te hebben die het geloof met u deelt. Overigens is de hulpverlening op zich niet anders dan bij een psycholoog met een andere levensovertuiging. Een goede kwaliteit van diagnostiek en behandeling staat voorop.

Ik ben lid van de NVP, NVGzP en de VGCt en sta als Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut in het BIG-register. Veder ben ik aangesloten bij Psyzorg Hoflanden een coöperatie van vrijgevestigde psychologen in de regio.